Dit is een lap stof met het recept
voor draniki's.
Een bijgerecht in de Wit-Russische keuken.
Voor degene die geen
Russisch leest,
is het recept in het Nederlands.
Smakelijk eten!
Ingrediënten voor 4 personen
10 middelgrote aardappels
2 eieren
zout naar smaak
melk
zonnebloemolie
2 eieren
zout naar smaak
melk
zonnebloemolie
Voorbereiding
Schil en rasp de aardappelen tot
moes.
Giet het vocht eraf en vervang het door dezelfde hoeveelheid melk.
Doe er de eieren bij en zout naar smaak en meng het goed door elkaar.
Giet het vocht eraf en vervang het door dezelfde hoeveelheid melk.
Doe er de eieren bij en zout naar smaak en meng het goed door elkaar.
Bereidingswijze
Doe wat zonnebloemolie in een
bakje.
Sommige mensen houden ervan om de pannenkoekjes in reuzel te bakken.
Maak een koekenpan heet en doe er wat vet in.
Schenk 4 - 5 rondjes van het beslag in de pan.
Zorg dat ze ongeveer gelijk aan elkaar zijn.
Bak ze tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 3 - 4 minuten aan iedere kant.
Sommige mensen houden ervan om de pannenkoekjes in reuzel te bakken.
Maak een koekenpan heet en doe er wat vet in.
Schenk 4 - 5 rondjes van het beslag in de pan.
Zorg dat ze ongeveer gelijk aan elkaar zijn.
Bak ze tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 3 - 4 minuten aan iedere kant.
Serveertips
Draniki wordt geserveerd met boter,
zure room of melk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten